• Snabb leverans
  • Personlig service
  • Kvalitetsprodukter
Sök
Sök
Mina sidor
Mina sidor
Företag | Privat
Startsida Hitta bästa tangentbordet

Guide: Hitta bästa tangentbordet för dig

Vi klickar, pressar, trycker och skrollar. Aggressivt och snabbt. Inte konstigt att tangentbordet ger upp efter ett tag. Men hur gör man för att hitta ett nytt som fungerar precis lika bra - eller bättre? Här är en komplett guide till hur du hittar rätt tangentbord för just dig.

Att skaffa ett nytt tangentbord låter enkelt – och kan vara om du är nöjd med det gamla och köper ett exakt likadant. Men det är kanske just nu du ska tänka på att satsa på ett bättre, smidigare och snabbare?

Här kommer några av de frågor våra kunder brukar ställa


Vad bör jag tänka på när jag köper ett tangentbord?

Ett tangentbord är ett personligt val eftersom samma typ inte nödvändigtvis passar alla. Du måste hitta ett som passar just dig och det du ska använda det till – det kan förändra hela din upplevelse. Det ligger mycket jobb bakom ett riktigt bra tangentbord, där designers, ingenjörer och ergonomer samarbetar för att ta fram den bästa lösningen.

Vad är skillnaden mellan de olika modellerna?

Gillar du att skriva som du gör på en laptop eller på ett mer traditionellt sätt? Du har säkert något du föredrar, de flesta passar in i den ena eller den andra gruppen och teknologin under tangenterna skiljer sig mellan modellerna.

Vill du ha en sifferknapp för enklare inmatning – till exempel för Microsoft Excel – eller föredrar du en mer kompakt form utan sifferkudde? En mer kompakt design kan passa dig med lite plats. Det gynnar också personer med en mindre axelbredd som då inte behöver sträcka sig så långt när de använder musen.

Du måste också tänka på hur du vill du koppla upp dig. De flesta tangentbord ansluter med en ”plug-and-play” till en USB-kortplats med en liten trådlös mottagare, men många nyare modeller kan ansluta direkt till en dator via Bluetooth.

Slutligen måste du bestämma om du vill ha avancerade funktioner som ger dig en fördel vad gäller prestanda, komfort eller design? Eller ett mer grundläggande trådlöst alternativ för hela familjen att använda?

Vilka typer av tangentbord finns det att välja på?

  • Prestandatangentbord - har många bra funktioner som bakgrundsbelysning, laddningsbarhet och avancerade mjukvaruförbättrade anpassningsalternativ.
  • Ergonomiska tangentbord - de flesta tangentbord är utformade med komfort i åtanke, men vissa är gjorda för att ytterligare minska muskuloskeletaltrycket. Alltså hur mycket kraft som krävs av dig för att skriva.
  • Kombos - det här är tangentbord och musuppsättningar som är ihopkopplade till en enda USB-mottagare.

 

Vilka extrafunktioner kan man få?

Det finns många valmöjligheter, till exempel mekaniska omkopplare som är populära bland spelare och SW-utvecklare. Dessa tangentbord har en individuell fjädermonterad switch under varje knappsats.
Det finns också Easy-Switch, ett enda tangentbord ansluts till din dator och telefon och till en surfplatta eller andra dator. Det innebär att du med en knapptryckning kan växla i vilken enhet du skriver på ditt tangentbord – och exempelvis svara på ett WhatsApp-meddelande med mer komfort och hastighet.

Här hittar du våra tangentbord från:

- Logitech

- Microsoft

- Deltaco