• Snabb leverans
  • Personlig service
  • Kvalitetsprodukter
Sök
Sök
Mina sidor
Mina sidor
Företag | Privat
Startsida Kopieringspapper

Välj rätt papper - vi har papper som täcker alla behov!

Guide för kopieringspapper

En guide som hjälper dig att välja rätt kopieringspapper.

Tjocklek och Tyngd

  • Tjocklek: Kopieringspapper varierar i tjocklek, vanligtvis mätt i gram per kvadratmeter (g/m²).
  • Tyngd: Standard kopieringspapper väger vanligtvis 80 g/m², medan tunnare papper kan vara 70 g/m² eller lättare, och tjockare papper kan vara 90 g/m² eller mer.

Format

  • Format: Kopieringspapper finns i olika format, inklusive A4 och Letter för vanliga dokument, samt andra specialformat.

Färg

  • Färg: Kopieringspapper kan vara vitt, men det finns också andra färgalternativ som krämfärgat eller färgat papper för att lägga till variation i dina utskrifter.

Olika typer av papper

Kopieringspapper 2

Niceday (Bra)

Niceday kopieringspapper i A4. Passar för både kopiering och utskrift med olika trycktekniker såsom svart/vit inkjet, laser och offset. Finns både hålat och ohålat. Ett universalpapper för både kontoret och hemmet.

Kopieringspapper 3

OD Everyday (Bättre)

Everyday - Office Depots eget högkvalitativa kopieringspapper med utmärkt körbarhet och tryckresultat i alla olika kontorsmaskiner, laser, inkjet och kopiatorer. Pappret Office Depot Everyday fungerar lika bra för både färg och svart/vitt. Ett universalpapper för kopiering, laser, offset och svart/vit inkjet. Finns både ohålat och hålat.

Kopieringspapper 4

Multicopy (Bäst) 

Ett papper som tack vare sin kvalitet och ColorLok®-teknik får färgstarka och knivskarpa resultat. Enastående körbarhet och tryckresultat i både färg och svart/vitt, i alla maskiner på kontoret: kopiatorer, laser, inkjet och fax.  Finns både ohålat och hålat. Välj den förpackningsstorlek som passar ditt kontor eller hem bäst.

Format & användningsområden

En översikt över vanliga A-format pappersstorlekar och deras användningsområden.

Format    Storlek (cm)        Användningsområde
A0    84.1 x 118.9        Stora affischer, presentationer
A1    59.4 x 84.1        Större utskrifter, affischer
A2    42 x 59.4        Affischer, konstutskrifter
A3    29.7 x 42        Större utskrifter, affischer
A4    21 x 29.7        Dokument, brev
A5    14.8 x 21        Broschyrer, häften
A6    10.5 x 14.8        Kort, inbjudningar
A7    7.4 x 10.5        Extremt små kort, dekorationer

Några användbara tips

Standardpapper

En kartong papper innehåller vanligtvis buntar om 500 ark för att skydda innehållet, men om du har ett stort pappersmagasin kan du välja expressbox som innehåller 2500 lösa ark för att spara tid.

Papperskvalitet

Olika papper har olika egenskaper och vilket papper du väljer beror på dina krav på kvaliten. Vi har papper för alla behov.

Vithet

Papper med hög vithet passar bra för starka och klara färger medan det kan få ljusa färger att se matta ut. Prova dig fram och se vilket som passar dig.

Ytvikt

Ett pappers vikt anges i gram per kvadratmeter. Ett “vanligt” papper till kopiering eller utskrift i laser eller bläckstråleskrivare, har oftast vikten 80g. Här måste man göra flera avvägningar, dels vad gäller känsla och utseende men också kvalitet och opacitet.

Colorlok® teknologi

Colorlok® är ett tillsatsmedel som används under papperstillverkningen och som gör att bläcket fastnar bättre på pappersytan, vilket resulterar i tydligare linjer och klarare färger.

Undvik papperstrassel

Papper utsätts för temperaturvariationer under transport, lagring och vid utskrift/kopiering. Var noga med att ge papperet tid att acklimatisera sig till temperaturen i printrummet innan omslaget tas bort för att undvika kondensation och trassel i din skrivare/kopiator. Låt gärna papperet förvaras i 24 timmar i den miljö där papperet ska användas innan förpackningen öppnas.

 

Till vårt sortiment av kopieringspapper