• Snabb leverans
  • Personlig service
  • Kvalitetsprodukter
Sök
Sök
Mina sidor
Mina sidor
Företag | Privat
Startsida Bullet journal guide

Bullet journal – planeringsmetoden som gör dig organiserad, effektiv och lugn

Är du en av dem som ständigt är på jakt efter nya list-appar, onlinekalendrar och vanliga kalendrar som ska hjälpa dig att få bättre kontroll på livet? Då är det läge att testa bullet journaling, det analoga systemet där allt du behöver är en penna och en anteckningsbok. Vi hjälper dig att komma igång.

Metoden bakom bullet journal skapades av Ryder Carroll, en digital designer från New York som efter åratal av försök och misslyckanden hittade ett sätt att organisera sina egna analoga anteckningar. I dag är han ett kultnamn på internet med miljoner av poster från hängivna bujo-användare som delar med sig av sina kreativa idéer på Instagram, Pinterest och Youtube.

Ger lugn och ledig tid

Det som gör en helt vanlig anteckningsbok till en bujo är hur du använder den för att organisera ditt liv. För att skapa strukturen använder du dig av ett index i början, som byggs på allteftersom anteckningsboken fylls upp, och Carrolls markeringssystem (själva magin!) som förenklar dina ”att göra-listor”, så kallade ”bullets”. Du kan göra loggar som ger översikt över året, månaden, veckan och slutligen dagen. Utöver almanacka-funktionen lägger du till vilka sidor du själv vill.
”Med ordning kommer struktur, och med struktur kommer lugn och ledig tid”

– Bujon hjälper dig att sortera. När något nytt dyker upp skriver du bara in det på lämplig plats eller så skapar du en ny sida för det. Allt har sin plats. Med ordning kommer struktur, och med struktur kommer lugn och ledig tid, säger Dorotea Pettersson.

Starta din egen bullet journal

För att börja skriva bujo behövs inte så mycket mer än en anteckningsbok och en penna. Allt annat är valfritt och för att man tycker det är roligt. En bullet journal är perfekt för alla som har tusen att göra-listor som dräller runt, som gillar att papper-och-penna-känslan, som gillar att planera, som vill gilla att planera och alla som är förtjusta i snygga pennor, böcker och finklotter.
Du får en  tydlig överblick över vad som är viktigt och vad som krävs av dig för att uppnå resultat. Du slipper också hålla saker i minnet, oavsett om det handlar om träningstider, viktiga möten eller semesterplaner, eftersom allt finns uppskrivet i din bok.